News

Ruim 1 op de 3 Belgische bedrijven had datalek in 2014

Go back

Meer dan één Belgisch bedrijf op de drie heeft de voorbije twaalf maanden te maken gehad met een datalek vanwege tekortkomingen van zijn computersysteem.

Dat blijkt uit een onderzoek in verschillende landen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten door Aon, een bedrijf gespecialiseerd in veiligheidsbeheer, zo bericht La Libre Belgique.

Cybercriminaliteit treft bedrijven in ons land meer dan in de meeste andere landen. Maar amper één raad van bestuur op de vier is actief in het geval van een incident, blijkt uit de studie.

Twee derde van de Belgische bedrijven laten werknemers toe om met hun eigen apparaten bedrijfsgegevens te raadplegen. Soms gaat het om strategische gegevens, wat het risico op een aanval verhoogt.

De studie wijst ten slotte nog op het risico van verdere outsourcing, wat het geval is bij zestig procent van de bedrijven in ons land. (Bron: DataNews – 29/12/2014 om 10:05)

Security

Onze klanten weten dat netwerkbeheer voor ons meer is dan het installeren van een server, werkstations en specifieke netwerkapparatuur zoals een router, switch, hub of modem.

Davo Communications beheert uw netwerk in de volle zin van het woord. Wij zorgen voor:

  • een goede beveiliging, zowel softwarematig als hardwarematig. Firewall, encryptie, anti-virus en anti-spyware
  • een betrouwbare back-up oplossing. Ook hier een mix van hardware en software om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn en blijven.
  • beheer van instellingen en paswoorden. Wij houden een uiterst gedetailleerd dossier bij. U hoeft zich niet langer zorgen te maken over hoe en waar u al die codes en sleutels moet gaan bijhouden.