Netwerkbekabeling

Koper netwerkbekabeling

De infrastructuur voor datacommunicatie vormt het fundament voor uw bedrijfsmatige automatiseringssystemen. Computersystemen, communicatiesystemen, gebouwbesturing, toegangscontrolesystemen, klimaatbeheersing, safety- en securitysystemen en telefonie zijn volledig afhankelijk van een gedegen netwerkinfrastructuur. Dit kan zowel een koper – als een glasvezelbekabeling zijn.

Telecom-, data- of CAI-netwerk aanleggen? DAVO Group kan zowel ondergronds als inpandig alle bekabelingsnetwerken aanleggen op het gebied van koper (Data) of glasvezel. Deze bekabelingsconcepten worden door DAVO Cabling volledig geïnstalleerd, gemeten en gecertificeerd opgeleverd én is totaalleverancier op het gebied van telefonie, beveiliging en ICT. DAVO Group voorziet u van alle benodigde hard- en software voor uw organisatie.

De bekabeling van uw netwerk vormt de basis van uw complete communicatie-infrastructuur. Zonder een betrouwbaar en beheersbaar netwerk kunt u de volledige functionaliteit van uw investeringen niet benutten.

Kwaliteitsbescherming

Binnen netwerkbekabeling wordt tegenwoordig hoofdzakelijk gebruik gemaakt van twisted pair kabels (Cat5e, 6, 6a, 7 en 7a). Met twisted pair zijn de aderparen rond elkaar gewonden om elektromagnetische interferentie (overspraak) te vermijden. Koperbekabeling wordt onderverdeeld in een aantal klassen/ concepten gebaseerd op de afscherming binnen de kabel waarmee de kabel minder gevoelig is voor invloeden van buitenaf.

Koper netwerkbekabeling concepten

DAVO Cabling levert, installeert en certificeert verschillende bekabelingtypen van standaard netwerkkabels (UTP), met folie beschermde kabels (FTP) tot afgeschermde kabels (STP). De wijze waarop de kabel afgeschermd is, bepaalt de gevoeligheid voor elektromagnetische interferentie. Wij ondersteunen alle bekabelingsconcepten van CAT5e tot en met CAT7a en kunnen daarmee altijd een professioneel gemeten en gecertificeerd bekabelingsnetwerk aanleggen dat past bij uw communicatiebehoefte.

Professionele kwaliteit

Onze capaciteit en ervaring is dusdanig dat wij zowel kleine als grote en complexe bekabelingsnetwerken professioneel indoor en outdoor kunnen uitvoeren. Als bedrijf testen en keuren wij bekabelingsnetwerken conform de klantspecificaties, -normen en -standaarden. Onze montageteams bestaan uitsluitend uit gecertificeerde monteurs. Voor de benodigde metingen beschikken wij over gekalibreerde meetapparatuur en gespecialiseerd personeel om de kwaliteit van het bekabelingsnetwerk te waarborgen.

Welk netwerk is voor uw organisatie geschikt, DAVO Group weet het!

Met DAVO Group bent u altijd verzekerd van een professioneel betrouwbaar koperbekabelingsnetwerk. Bent u geïnteresseerd in welk type netwerkbekabeling het meest geschikt is voor uw organisatie? Neem dan gerust contact op met onze verkoopafdeling voor professioneel bekabelingsadvies.