News

Sport.Vlaanderen doet Davo zweten

Go back

Sport op het werk

#Sportersbelevenmeer, het levensmotto van onze collega Suzan, die zich voortaan ook “Sportambassadeur” op het werk van Oost-Vlaanderen mag noemen, heeft Davo Communications een bedrijfssportdag opgeleverd. Omdat we sport op werk belangrijk vinden.

Sportambassadeur

Tien Vlaamse bedrijven winnen dankzij hun sportambassadeurs een prijs van Sport Vlaanderen. De sportambassadeur is de man of vrouw op de werkvloer die iedereen tot sporten aanspoort, voor, tijdens of na de werkuren. Word jij de sportambassadeur van jouw onderneming?

Dé sportambassadeur is een initiatief van Sport.Vlaanderen om ondernemingen te stimuleren hun werknemers meer te doen bewegen.

Davo in the picture

Davo Communications uit Gent is een bijzonder mooi voorbeeld van wat sporten en bewegen onder collega’s teweeg kan brengen, dankzij de inzet van een sportambassadeur. Suzan Maertens zet zich op vrijwillige basis dagelijks in om haar collega’s fitter en gezonder te krijgen.

Andere initiatieven

Sporten doen we tijdens de lunchpauze of net na het werk, bewegen zoveel mogelijk tijdens het werk!

Zo trachten we met zoveel mogelijk collega’s deel te nemen aan allerhande loopwedstrijden: Midwinternachtrun, Vlaamse Ardennenloop, Afterwork trail in Kluisbergen. Tijdens de lunchpauze doen de dames aan yoga. Niet zo maar yoga maar poweryoga. Het zijn dan ook echte powergirls bij Davo Communications. De mannen leven zich ondertussen uit op de kicker. Fun verzekerd.

Sporten op het werk zorgt voor extra energieke en fitte collega’s. Om hen een duwtje in te rug te geven voorzien we ook gratis fruit en elke dag wordt er verse soep voorzien.

Er zijn tevens 3 zitballen voorzien. Probeer daar maar eens op stil te zitten. Lukt jou niet hoor! Het is bij Davo Communications ten strengste verboden om 30 minuten stil te zitten en proberen we iedereen aan te zetten om dagelijks 10 000 stappen te zetten.

Uiteraard zijn we geen gezondheidsfreaks en genieten we van een taartje en een chocolaatje bij een verjaardag van een collega.

Bewegingsscan

Voor meer info kan je terecht bij ken.nys@sport.vlaanderen, projectverantwoordelijke sport op het werk, tel 0477 95 02 34

Bij Sport.Vlaanderen kan je bijvoorbeeld terecht voor een gratis bewegingsscan . Doen!