Sectoren

Beveiligd netwerk

De beveiliging van netwerken is bij overheden een “hot issue”. En terecht! Want gevoelige informatie vrij te raadplegen betekent dikke koppen in de krant. De beveiliging van uw draadloze verbinding dient dus in orde te zijn.

Dit betekent niet dat u maar aan een bepaald aantal personen toegang hoeft te bieden. Door uw netwerk op te delen in segmenten, heeft u volledige controle over het gebruik. Hierdoor krijgen bezoekers enkel toegang tot de onderdelen die voor hen bedoelt zijn, en sluit u risico’s uit.

XAM

Enkele concrete mogelijkheden:

  • Sterk beveiligde WiFi-toegang voor het gemeentepersoneel. Zo kunnen ze, op welk gebouw ze ook zijn, eenvoudig documenten raadplegen en delen.
  • Een gasttoegang voor wachtende op de dienst “burgerzaken”. Door hen eerst te laten inloggen via een portaalsite heeft u een perfect overzicht van de geraadpleegde websites en eventueel de toegankelijk E-diensten van het stad.
  • WiFi op openbare pleinen. Perfect om uw stad of gemeente in de kijker te zetten. De plaatselijke horeca-uitbaters zullen dit ook appreciëren.
  • In de bibliotheek kan de bezoeker op zijn smartphone op zoek gaan naar dat ene boek. Geen wachtende meer aan de pc’s.

Davo Group heeft met exclusieve Xirrus WiFi toepassingen een unieke oplossing voor deze uitdaging.

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden en de realisatie van een WiFi netwerk bij uw overheidsorganisatie? Vul even ons contactformulier in.