Sectoren

WIFI voor zorgcentra

WIFI voor zorgcentra

Draadloos internet is een echte must-have in de zorgsector. U houdt nog steeds de touwtjes in handen. Wat is er prettiger dan dit zelf aan te bieden en zelf de controle te behouden over de gegevens die verzonden en bekeken worden?

Binnen de zorg kunnen we de gebruikers indelen in 3 doelgroepen: uw medewerkers,  uw bewoners en hun gasten. Allemaal met hun eigen interesses en gebruikerswensen.

Draadloos internet voor medewerkers

Met de komst van draadloze devices (apparaten) en de digitalisering van de administratie, kunnen de medewerkers met behulp van deze devices sneller dossiers inkijken en bijwerken, terwijl ze nog bij de cliënt aan bed staan. Dit zorgt voor direct inzicht en biedt de mogelijkheid om direct nieuwe informatie toe te voegen. Dit bespaart tijd aan de administratie na de verschillende bezoeken en geeft extra tijd om de cliënt de juiste aandacht en zorg te bieden.

Draadloos internet voor cliënten en gasten

Niet enkel het personeel maar ook bewoners en gasten willen graag gebruik maken van het internet binnen de locatie. Geef ze deze mogelijkheid door een goed beheer van uw WIFI netwerk te verschaffen. Door de juiste beveiliging in te stellen hoeft u zich geen zorgen te maken over de bescherming van de online gegevens.

Voordelen van WiFi

  • Medewerkers kunnen cliëntgegevens in de kamer van de cliënt direct draadloos opslaan in het centrale digitale dossier.
  • Gemakkelijk te integreren met bestaande zorgalarmeringssystemen.
  • Een draadloze netwerkomgeving biedt alle mogelijkheden tot uitbreiding. Bijvoorbeeld:
    • TV over IP
    • Locatiebepaling
  • Draadloos internet toegang voor cliënten via aparte virtuele LAN (VLAN).
  • Hotspot met eigen inlogpagina voor de gasten.

Geef uw bewoners een kijk op de wereld!

Met een volledig draadloos WIFI netwerk zorgt u er niet alleen voor dat uw verplegend personeel het elektronisch patiëntendossier kan raadplegen maar maakt u uw woonvoorziening aantrekkelijk voor de hippe oma en opa.

Internettoegang is voor veel bewoners essentieel voor communicatie met familie en vrienden. Bovendien kan een internetverbinding de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven van bewoners indirect verhogen en daarmee de kosten voor de zorgaanbieder verlagen.

Sommige ouderen zijn misschien niet zo goed meer te been, maar het aantal ouderen die skypen en facetimen met kleindochter in het buitenland is al lang geen uitzondering meer.

Van oudsher wordt er per bewoner telefonie via de bedrijfstelefooncentrale aangeboden. Internetgebruik is vaak niet of beperkt toegankelijk. Dit komt niet meer overeen met de eisen en wensen van bewoners en hun naasten.

De digitale vaardigheden gaan er erg goed op vooruit bij ouderen. Nu alleen maken dat uw zorginstelling hen kan volgen.